zondag 30 mei 2010

feqas met gemalen noten




Ingredienten:
3 eieren
1 glas (ongeveer 100gram) suiker
zelfde glas met olie
snufje zout
100gram amandelen
2 eet lepels nefg (anijszaad)
2 eet lepels sesam
1 volle tl bakpoeder
meel (naar hoeveelheid)

extra:
1 eitjes voor besmeren

Bereidingswijze:

Klop de eieren los.
voeg suiker+zout+olie toe en roer alles door elkaar.
Maal de amandelen, anijs en sesam heel fijn en voeg dat doe.
voeg de bakpoeder toe en roer nu beetje bij beetje de meel erbij.
Neem zoveel meel dat je een stevige maar nog wel glanzende deeg krijgt.

Rol hiervan 2 of 3 (hangt van bakplaat af) lange staven van.
Druk ze een beetje aan en smeer er een eitje overheen.

bak deze tot ze goudbruin zijn.
haal ze uit de oven en bedek ze met een vochtige theedoek.

Snij ze wanneer ze afgekoeld zijn in dunne plakjes en bak deze tot ze mooi goudbruin zijn.

Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten