zaterdag 26 maart 2011

met gehakt gevulde schelpen op een primavera saus.



Ik heb het gehouden bij kleine schelpjes gevuld met gehakt op een primavera saus. Aangezien de lente officieel is begonenn deze week vond ik een "lente saus' en schelpjes wel passen. Of zoals me broertje zei: slakken die wat te knabbelen zoeken.



Recept:

Ik heb het eigenlijk allemaal op gevoel gedaan.

gehakt:
gehakt mengen met kruiden naar smaak.
in mijn geval
*peterselie
*koriander
*geraspte knoflook
* halve ui geraspt
*zout
*peper
*italiaanse kruiden (majoraan, thijm en oregano had ik thuis)
* 2 el olijfolie

de schelpjes vullen met het gehaktmengsel. Vul ze VOL!!! Doe dat zoals ik terwijl je lekker tv kijkt! Altijd leuk

neem een pan heet water met 2 teentjes knoflook en een beetje thijm. (geeft een lekkere smaakje!)
Kook daar de pasta goed gaar in, het gehakt moet namelijk gaar zijn.. maar de schelp niet te gaar!
(pas als de saus al bijna klaar is! pasta wacht namelijk niet!)

saus:
3 teentjes knoflook fijn gesnipperd
2 uien fijngehakt
aanbakken in olijfolie (als je marokkaanse hebt, mengen met zonnebloemolie!) Op zacht vuur dan stoven ze lekker.

ondertussen allerlei groenten fijnsnijden.. waar je maar zin in hebt!
(wortels, prei, tomaat,courgette, brocolli etc etc etc)
alles toevoegen samen met tomaatensaus (ik had zelf van heinz een pakje tomaat-paprika saus, heerlijk!)
en wat italiaanse kruiden, peterselie, zout, peper, paprikapoeder.

Proeven of het smaakt en voeg anders wat zout/peper toe. OF als je van pittig houdt, beetje sambal/chili!

serveer de saus op een bordje. Leg de schelpen er mooi op en strooi er lekker veel (parmezaanse) kaas over.
smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten