zondag 28 maart 2010

One-óh-óh-one-cake






(Recept uit de delicious)


Ingredienten:
bodem:
200gram gemalen koekjes (ik heb meergranenbiscuits gebruikt)
75gram gesmolten boter


vulling:
500ml turkse/griekse yoghurt
600 ml slagroom
100 gr suiker
4 blaadjes gelatine
rasp en sap van 1 sinaasappel
2el mazhar (oranjebloesemwater)

deco:
4el gepelde gehakte pistachenootjes
4 el vloeibare honing


Bereidingswijze:
- Meng de biscuitjes met de boter en druk dit aan over de bodem van een springvorm (24cm) en zet dit voor ongeveer 30 min in de koelkast.
- Week de gelatine blaadjes in koud water.
- rasp de sinaasappel en pers het sap uit. Doe de sap samen met de mazhar en de suiker in een pannetje en verwarm dit langzaam.
-haal de pan van het vuur en los de gelatineblaadjes op in de sap.
- Klop de slagroom stijf en meng dit samen met de yoghurt, de afgekoelde sapmengsel en de sinaasappelrasp.
- Schenk dit mengsel boven op de kruimelbodem en laat het minstens (!!!! echt minstens!!!) een nachtje opstijven in de koelkast.
- strooi de gehakte pistachenootjes over de opgestijfde cake, versier met de honing en serveer met een lekkere glaasje munthee!
- Vivá elarabia



Geen opmerkingen:

Een reactie posten